Buick Century 1936

Deze auto zijn we op dit moment aan het restaureren. Verwacht rond mei 2020. Zie foto’s.

Historie:

Deze auto kwamen wij tegen op een meeting in Den Haag in september 2019. Op dat moment was de auto zwart slecht in de lak maar wel al een beauty om te zien, had effen zwarte banden en bruin interieur. Het was als het liefde op het eerste gezicht en werd knapper en knapper.

Uiteindelijk hebben we hem een week later nog naar huis gereden, volle tank, cruisen en genieten van de eerste momenten.

Helaas was onze Buick geen liefde meer gewend, dit was zichtbaar van binnen en van buiten. Deze Buick heeft veel liefhebbers tot wanhoop gedreven, dat is wel te zien aan ieder project op en aan de auto.

Zo waren de bumpers met verschillende bouten en moeren bevestigd, was een Engelse maat gebruikt of een Amerikaanse fijne draad. De lak was hier en daar aangetipt door een kwast en de deuken die erin zaten waren voor lief genomen.

Na veel ingrepen bij de spuiter, interieurdesigner kwam daar het neusje van de zalm; de auto is op dit moment voorzien van een nieuw interieur en de banden werden ingeruild voor de mooie white-walls. Na de ingrepen komt natuurlijk het volgende project de binnenzijde o.a. de motor en versnellingsbak. Deze zijn gereviseerd en opnieuw in de auto gehangen. Daarnaast beschikt de Buick over remklauwen en stuurbekrachtiging.

Deze schitterende Buick Century is het “Rockabilly zwaantje” van Trouwauto’s Route 66, om nog leuker voor de dag te komen op jullie bruiloft zit er een air-ride onder de motorkap om de auto helemaal op zijn buik te laten liggen.

Interesse?

Deze Buick Century 1936 trouwauto huren? klik hier